Kuraburi, project en Phi Phi Island!
Hallo lieve allemaal!
Hopelijk met jullie alles allemaal goed!!?
Is alweer lang geleden dat ik iets van me heb laten horen, heb het hier ook zo druk!
Heb het in ieder geval super naar mijn zin hier!
Zoveel al gezien en te vertellen, weet bijna niet waar ik moet beginnen.
Nadat we opgehaald werden door karen hebben we eerst amy en noortje afgezet in Takuapa. Ik ben met Iris en nog 3 andere meiden van school nog een paar uur doorgereden naar Kuraburi.
Is een leuk dorpje waar eigenlijk geen blanke mensen te bekennen zijn, dus even wennen aan het aangestaard te worden door zowel volwassenen als kinderen haha! Super lieve mensen, warm weer, mooie natuur en cultuur, lekker eten en iedere dag een leuk marktje in de straat. Ons verblijf is ook echt prima! Hadden een klein kamertje met keukentje verwacht, maar kregen een soort van hotelkamer met kingsize bedden! Wel jammer dat we geen eigen keukentje hebben, want nu moeten we iedere dag zelf al het eten betalen. Gelukkig voor deze arme student kost het hier allemaal niets. Kunt avondeten voor 1 euro, en ontbijten voor een paart cent.
Zijn de eerste paar avonden met karen en een stagiaire mee uiteten geweest, zodat we het eten een beetje leren kennen. En ik moet zeggen dat het thaise eten lekker is! Zitten echt helemaal in de gemeenschap en eet dus iedere dag zowel smiddags ( op het project ) als savonds Thais eten ( lees: rijst rijst en rijst en rijst en pad thai en soms soep haha! ) Maar allemaal prima te eten. Het hele pittige eten probeer ik een beetje te mijden, maar dat lukt me aardig goed.
Heb afgelopen tijd nergens last van gehad, maar uitgerekend vrijdag op mijn verjaardag ( op ko Phi Phi !!!) ben ik ziek geworden, en goed! Erg jammer. Nu nog steeds wat last, maar trekt hopelijk snel weer weg!
Dan het project:
Het werken als docent Engels op het schooltje was in het begin een hele uitdaging! Er is natuurlijk een enorme taalbarriere, aangezien de kinderen geen thais, geen engels, maar Birmees spreken. Dit kan het op sommige momenten wat lastiger maken, maar we hebben er ook heel veel plezier om!
het schooltje bestaat uit een grote schuur, met ongeveer 5 lokaaltjes. Toen ik er voor de eerste keer kwam schrok ik echt wel een beetje. Allereerst zijn wij eerst helemaal de achterwijken in gemoeten, omdat daarveel birmezen wonen ( dezemensen zijn illegaal in Thailand en worden niet geaccepteerd in de thaise cultuur, mogen de vervelende klusjes van de Thai opknappen). Zowel deze kinderen als de ouders daarvan bestaan eigenlijk gewoon niet. Echt onwerkelijk als je dan zo intensief contact met ze hebt. Kun je je eigenlijk gewoon niet voorstellen.
's ochtends vroeg om 6u gaat iedere dag de wekker en rond 10 voor 7 worden iris en ik opgehaald door het schoolbusje. 20 minuten in het busje en dan komen we bij het schooltje aan. Rond half 9 gaan de kinderen in rijen staan en hijsen ze de thaise vlag. Van kwart voor 9 tot ongeveer 9 uur zitten ze allemaal binnen en bidden ze. Heel fascinerend om te zien!
De kinderen zijn echt mega lief en enthousiast! Bij binnenkomst in een lokaaltje gaan ze allemaal staan en roepen ze een soort van welkomstgroet wat eindigt met' goodmorning teacher!' . Bij het verlaten van het lokaaltje gaan ze weer allemaal staan met de handen tegen elkaar en roepen ze' thank you teacher, seee you tomorrow!' echt super lief!
De manier van lesgeven was ook even wennen. De kinderen dreunen echt woorden op en schrijven dingen klakkeloos over zonder daar enige betekenis van te weten. Als ik een plaatje laat zien van een hond, roepen ze hard: D-O-G DOG!! en dit doen ze bij alle dingen die je ze laat zien.
Iris en ik hebben al verschillende thema's met de kids behandeld zoals ' het lichaam en ' dieren' en zijn nu bezig met ' de klok' en jezelf kunnen voorstellen. We proberen de kinderen
op een leuke en speelse manier dingen bij te brengen. en ik moet zeggen dat het naar mijn idee al aardig lukt. Het zijn hele kleine dingetjes, maar het zijn dingetjes en ik denk dat wij daar al trots op kunnen zijn.
Met de kleintjes spelen we in de pauze en we eten apart met de directeur en de docenten. Erg grappige directeur die denkt dat hij engels kan en daardoor veel vertelt, maar in feite geen woord engels kan en wij er dus geen touw aan vast kunnen knopen, erg lachwekkend!
het eerste weekend zijn we met de 5 meiden naar amy en noortje gegaan en hebben we daar loy krathong gevierd. Bij Karen achterin de truck en een paar uur door de natuur van Thailand gereden, veel gezien, prachtig!! Zelfs een aap op een tuktuk voorbij zien komen, moet niet gekker worden!
Savonds pizza gegeten was ook wel weer een keer lekker na het rijst en pad thai eten !
Kaarsje op de rivier gelaten en een wens gedaan, erg byzonder om de plaatselijke bevolking te zien met loy krathong.
Zondag nog even naar een strand geweest en daar lekker een paar uur kunnen chillen. Ligje daar in de zon, komt er opeenseen horde olifanten het strans op gelopen! Suuuuper vet!
Afgelopen week weer een leuke week gehad op de school. Merken wel echt dat het heel vermoeiend is met de hitte, het lesgeven en alle indrukken. Maar nu we weten dat het nog maar 4 dagen is, willen we echt nog even knallen! Iris en ik zaten er aan te denken om het gebouwtje nog een beetje op te knappen tussen het lesgeven door. Wordt een hele uitdaging, maar hopelijk kunnen we nog een beetje extra bijdragen!
Afgelopen weekend naar Ko Phi Phi geweest, heeeeerlijk! Inderdaad echt een bounty eiland zoals veel mensen al vertellen, maar om dat met eigen ogen te zien is toch net even wat anders. ik moet wel zeggen dat het over-toeristisch is, dus je ziet weinig echt thaise mensen rondlopen. Het is eigenlijk meer 1 groot feesteiland. Maar voor ons was dit echt even leuk om weer ' terug te zijn in de bewoonde wereld' haha! Met de bus van Kuraburi naar Phuket( 4 u) en dan nog een boot van Phuket naar Phi Phi genomen ( ongeveer 2u) . vrijdags op mijn verjaardag al een ballon aan mijn tas gekregen en een chocoladecakeje gekregen, wat wil je nog meer! Al redelijk snel een accomodatie gevonden en hebben met 8 meiden in 3 bedden geslapen en ik op de grond, prima! Wel werd ik dus ziek, wat erg jammer was want we zouden die avond cocktails gaan drinken! Toen ik eenmaal besloten had om terug te gaan naar het huisje, begon het noodweer. Lang geschuild maar een halfuur later toch besloten om door de regen te gaan lopen en hebben tot onze enkels in het water gestaan! Zeik en zeiknat thuisgekomen. konden er thuis erg om lachen! Maar een warme douche zat er niet in want daar doen ze hier bijna niet aan ;)
Zaterdag zouden we naar een ander strand gaan, een mooier, volgens de stagiaire bij Andaman. Deze moesten we via een bepaalde route lopen. Allereerst naar een viewpoint gelopen en prachtig uitzicht gehad over de omgeving. Kreeg wel echt een apart gevoel bij het idee dat dit een paar jaar geleden helemaal verwoest was door de tsunami.
na het viewpoint doorgelopen en daar ging het mis. We kwamen ergens midden in de jungle terecht en we zagen geen paden meer lopen. Konden ons ook niet voorstellen dat alle toeristen zo moesten lopen. In de middle of nowhere kwamen we iemand tegen en vroegen of we zo goed liepen. De beste man zei dat we dat deden en begon hard te lachen.Toen wisten wij al genoeg. Maar bikkels dat we waren zijn we gewoon doorgelopen in onze bikini's en slippertjes. Levensgevaarlijk want we liepen tussen de afgronden door en werden van alle kanten gestoken door beestjes. Mijn benen zien er nu dan ook uit als 2 oorlogsgebieden, maar wat hebben we een vette tocht gehad! Ik zat midden in Expeditie robinson! Concentreren,focussen op waar je loopt, hopen dat er niks afbreekt of brokkelt en gaan met die banaan haha! eenmaal het strand bereikt ( meer dan 1,5 uur later ) hebben we daar gesnorkelt, super vet! Heel helder water en leuke visjes gezien. Lekker gerelaxd op het strand en uitgerust van het grote avontuur van de jungle. Om 17.00 uur bootje terug gepakt naar onze accomodatie. Zaterdagavond voelde ik me al wel weer iets beter en zijn we met alle meiden even gaan stappen. Broodje nuchter kwamen we aan en we belandden tussen de mega zatte mensen. Dat was al apart, maar daarbij kreeg ik toch een soort van cultuurshockje als ik dit vergeleek met onze rustige, brave, stille Kuraburi! Maar hebben er een gezellige avond van gemaakt!
Zondagochtend tassen weer gepakt en nog lekker wat over de marktjes gelopen. Terrasje gepakt en terug de boot en bus naar Phuket - Kuraburi genomen. De terugreis met de boot was even een klein tegenvallertje, want het begon met toch een partij te regenen! Echt niet meer normaal! We hebben nog een poging gedaan om te schuilen, maar dit mocht niet baten, want de regen kwam gewoon overal doorheen. Als bezopen katjes zijn we de bus in gedoken onder onze natte strandlakens en hebben een paar uur zitten bikkelen. Thuis aangekomen: weeeeer geen warme douche, dus een koude douche gepakt en in bedje gekropen.
Wel echt een suuuuper vet weekend gehad en zoals jullie kunnen lezen ontzettend veel meegemaakt!
Trouwens, ook nog bedankt voor alle lieve smsjes, mailtjes en reacties ivm mijn verjaardag!
Heb geen idee of ik alles onvangen heb via de telefoon, want heb hier slecht bereik. Kan zelf ook niet smsen, erg jammer. Hopelijk straks met reizen beter!
Maar op mijn Nederlandse nummer kun je me meestal bereiken, vind je dat leuk!
Heel veel liefs uit thailand!! X
Hee wereldreiziger;)..
Haha top om te horen dat het goed met je gaat;). Je hebt coole verhalen; verdwalen in de jungle, olifanten tegenkomen. Jammer dat je ziek bent geweest op je verjaardag; we hebben hier aan je gedacht met je verjaardag! Top om te horen dat je die kinderen echt iets kunt leren; dat geeft jullie zeker voldoening! Jullie zijn goed bezig!
Geniet nog van je 4 dagen met het project en daarna lekker genieten van het reizen. Ik kan niet wachten om al je verhalen te horen en je weer een dikke knuffel te geven!
Have fun en geniet!
Liefs, xxx
Hoi Laura,
Fijn dat je even tijd hebt genomen om weer wat te schrijven op je weblog. Wij waren al zeer benieuwd hoe het met je ging daar in het verre Oosten. Maar als ik het verhaal zo lees heb je je niet verveeld. Doe je wel voorzichtig, want je wilt toch wel je nieuwe neefje/nichtje zien bij thuiskomst. Wij zittten nu in Rosmalen. We waren het wachten beu en zijn er helemaal klaar voor om opa en oma te worden. Ik hoop dat je nog tijd vindt om het lokaal een beetje op te pimpen. Net zoals bij je vorige reis, als dat zou kunnen. Dat resultaat was geweldig. Werk ze nog even de komende dagen en dan genieten van het mooie Thailand en de vakantie. We blijven je volgen.
Heel veel liefs/knuffels en groeten van ons.
???????????????
Ja..... had je niet gedacht hè van oma Mujan maar er staat toch echt Hoi Thaise koningin!!! (Thanks to Google) Wat een verhaal. Olifanten??? Ik begin al te gillen bij koeien. Wat jammer dat je ziek was op je verjaardag maar je krijgt van mij wel een lekker drankje als je thuis bent. Prosecco??
Leuk ook om te lezen dat je zo geniet van je project. Het is er wel echt 'erremoei' hè? Maar... een emmertje tex kan wonderen doen, toch?
Ben erg benieuwd straks naar het live verslag.
Dikke kus, Marian
Jammer maar Reis mee vertaalt dus geen Thais, er staan alleen maar vraagtekens en het zag er nog wel zo mooi uit.
Hoi globetrotter!
Zojuist uit nachtdienst gekomen en je verhaal op de computer gelezen! Das nog eens avontuur met die olifanten op het strand... leuk om het na te kunnen vertellen, maar het lijkt me behoorlijk eng en zo!! Wat schrijf jij precies zoals je ook zou praten!!!
Nog van harte met je verjaardag, jammer dat je zelf ziek was.. Haal het maar een keer in, zou ik zeggen, aan jou wel toevertrouwd denk ik!!
Normaal zitten Ton en Paul naast mekaar op de cp, als Ton en Ans hier zijn, grappig dat Ans nu naast me zit op de hunne en ik op de onze ! Ans de nieuwbakken oma, gisteren geworden van kleindochter Isa!! Alles gezond en wel, mooi kindje!
Hier alles goed, we voelen de winter komen, dus geniet daar vooral ook nog van de zon..
Lieve Laura, we wensen je alle goeds, kijk uit met olifanten en afgronden en andere gevaren, we zien je graag veilig en happy terug! Geniet er volop van!
Liefs vanuit koud Nederland, en tot de volgende update!
Ell en Paul.
Hi Petekindje, wat een verhalen allemaal. Sorry dat we niet eerder gereageerd hebben . druk druk druk.
Hier is het volgende week sinterklaas en je weet wel hoe dat bij de Ganzebloempjes toegaat.
Maar wat heb jij weer de tijd van je leven.
Je maakt weer van alles mee en wij zien je daar voor die klas staan, de kinderen dingen uitleggen op Laura's manier.. hihihi nou dan weten wij wel hoe dat gaat.
Meisje, geniet er nog van en wij kijken weer uit naar jouw volgende avonturen.
Liefs en knuffels
Hoi Laura,Leuk dat je weer wat geschreven hebt,ja zoals je verteld en schrijft kan ik het mij voorstellen dat je het erg naar je zin hebt.Wat zal je slank worden van al die rijst.Tja wat wil je als je op het strand ligt,die olifanten denken ook wat ligt hier!!!!!hahaha....nou nog heel veel plezier en tot de volgende keer,geniet er nog maar van.
Veel liefs en knuffels van JoToSaNouk..John-Toos Sanne en Anouk XXXXXX
Hoi Laura,
Ik heb je site via Commundo gekregen omdat ik 15 november met nog 4 andere meiden ook naar Thailand, Kuraburi ga voor een stage van 6,5 week. Ik las op je site dat jullie de eerste nachten ook een ander verblijf hebben moeten regelen? Ik zag dat jullie in Naiyang beach een huisje hadden? Heb je toevallig hier een adres of mail adres van? Wij moeten namelijk ook 2 nachten overbruggen voordat we in het vrijwilligershuis kunnen. Kon geen mail adres van je vinden, vandaar deze reactie op je site! Hopelijk lees je dit nog! Groetjes Robin